MLM: Tipu ke camane?

Assalamualaikum :)

Hari ni Cik D nak kongsi dengan semua tentang penyalahgunaan bisnes MLM atau full termya multilevel marketing.

Fakta: Multilevel marketing (MLM) ialah strategi pemasaran di mana setiap pengedar dibayar komisyen/bonus berdasarkan jualan peribadi dan jual berkumpulan.

Tak semua bisnes MLM itu tak bagus tapi hanya segelintir yang dah terkena dengan perangkap MLM maka bisnes MLM dicop skim cepat kaya, skim setan bertopeng manusia yang berleluasa di akhir zaman.

Jadi kalau anda nak pilih bisnes MLM sebagai sumber pendapatan tambahan pastikan anda semak beberapa perkara iaitu…
Adakah syarikat MLM tersebut menjadikan produk sekadar untuk mengaburi mata? Harga produk tinggi melampau? Lebih fokus untuk jual beli orang bukannya jual beli produk?
 Kalau harga produk sesuai, semak pula adakah pengedar/leader menyalahgunakan pelan pemasaran syarikat dengan mempengaruhi bakal ahli melaburkan RM5000-RM30000 untuk membeli pangkat atau buat pinjaman peribadi. Bulan pertama ja banyak bonus… Bulan seterusnya hampir tiada L
Okey itu sahaja. Jangan semata-mata nak kaya cepat, anda gi gadai duit saving anda.
Siapa nak tolong nanti? Upline jutawan pun tak dapat tolong.
Dan Cik D hanya boleh tolong beri peringatan sahaja J

Cik D pun bisnes MLM tapi pilihan Cik D terbaik tanpa memanipulasi sesiapa.
Vitamin C yang Cik D jual lebih kurang 40 sen ja sebiji.
B-Complex 30 sen sebiji.
Multivitamin terbaik dunia pulak lebih kurang 60 sen sebiji.
Murah tapi kualiti tahap 5 bintang.

Oh ya! Cik D juga tak dapat apa komisyen kalau rekrut ahli baru.
Kena buat sales dulu baru boleh dapat komisyen.
Dan Cik D tak suruh downline Cik D laburkan ribu-ribu.
Cik D suruh diorang buat basic master checklist ja… Hihihi..

Salam sayang,
~Cik D Momy The ZAs~

Instagram: @diloutlet
Carousell: D Family Outlet
FB Pages: D Family Outlet



Copyright© All Rights Reserved Stall Shaklee Cik D