Kebaikan Cinch Energy Tea Mix

Assalamualaikum semua...

Korang penggemar teh?
Jenis yang tak minum teh sehari tak sah eh?

Hari tu dalam news paper kata teh yg dijual kat kedai jenis timbang tu boleh sebabkan cancer.
memandai mandai je kan...
Padahal, hakikatnya teh banyak khasiat especially teh merah dan hijau.

Cik D sebenarnya penggemar teh...
Teh O suam manis-manis hehehe
Teh tarik saya tak suka.
Tak kena dengan tekak huhu

Hmmm cerita pasal teh, tahu tak salah satu produk energy booster Shaklee ialah
Cinch Tea Mix.
Teh ni rendah kalori tau sebab memang disesuaikan utk mereka yang nak mengawal berat bdn.
Bagi mak-mak dan ayah-ayah, kakak-kakak dan abang-abang jugak, yang dah bekerja tu, ptg2 kalau ngantuk, bancuh je teh ni secawan.
InsyaAllah... Nanti segar sikit kepala, mata, badan tu sementara nak tunggu punch out hehe.

Dalamnya ada gabungan red tea, green tea dan white tea... 
Dah mcm kaler trafic lite plak... Hahaha


Shaklee Cinch energy tea mix adalah campuran teh-teh terpilih iaitu teh merah, teh hijau dan teh putih. Bahan-bahannya secara details:
 Taurina
 Maltodextrin – bahan daripada jagung
 Rooibos Red Tea Extract–tumbuhan herba dari Afrika~dikenali sebagai “The Miracle Tea” atau “Long Life Tea”
 Green Tea Extract
 White Tea Extract –teh yang menjalani pemprosesan paling minimum
 Matcha Green Tea Powder – teh hijau gred tertinggi dari Jepun

Teh-teh merah, hijau dan putih ni digunakan sejak zaman berzaman dalam perubatan Cina. Antara kegunaanya:
§ Anti-mikrob
§ Imunostimulan
§ Anticarcinogenic
§ anti-inflammatory
§ perlindungan terhadap penyakit jantung
§ Anti oksidan – perlindungan dari kanser
§ Mengubati lukemia (laporan dari Mayo clinic)
§ Mengawal kerosakan DNA
§ Menurunkan paras kalori dan kolesterol
§ Detoxifiers
§ Stimulator tenaga & kehilangan lemak

Jadi siapa2 yang berminat dengan Cinch Energy Tea mix ni bolehla cuba yer...

Salam sayang,
~Cik D Momy The ZAs~

Instagram: @diloutlet
Carousell: D Family Outlet
FB Pages: D Family Outlet
Copyright© All Rights Reserved Stall Shaklee Cik D