Resipi: Vadei, bukan sekadar kuih hehehe....

Assalamualaikum :)

Selamat pagi, korang~~~
Kevin Zahri bagi tips diet, katanya kena MAKAN SARAPAN PAGI SEAWAL MUNGKIN (jangan tangguh2 @ lewat2kan).
Katanya lagi, pilih makanan yang TINGGI PROTIN dan kaya serat.

Kalau rajin bolehlah buat kuih kacang hijau tu apeke nama eh?
Tak pun buat vadei goreng dari kacang dal.

Resipi dia camni...
Bahan-bahan:
250 g kacang dal (rendam selama 6 jam)
2-4 ulas bawang kecil (dihiris nipis)
2 cm halia (dtumbuk halus)
2 biji cili hijau besar (dihiris nipis)
4 biji cili kering (dihiris nipis)
1 tsp jintan manis (ditumbuk kasar)
Beberapa helai daun ketumbar & daun kari (dihiris)
Garam secukup rasa
Minyak untuk menggoreng
Kekdah memasak:
1. Tapis dal & kisar tiga suku je (lbh kurang 185 g la) sampai halus. Kisar kering atau masukkan sedikit je air. Lepas tu tapis supaya tidak banyak air yang tinggal.
2. Campurkan dal yang telah dikisar dengan semua bahan lain kecuali minyak. Gaul sebati.
3. Panaskan minyak, bentukkan doh tadi menjadi "flat patties" dan goreng hingga menjadi golden brown. 
4. Angkat dan toskan.
5. Hidangkan sebab dah boleh makan... Nomnomnom

Jangan tak tahu yer, kacang dal mengandungi protein tinggi yang baik untuk kesihatan manusia dan mampu melancarkan perjalanan darah ke jantung.

Tapi... Mommies semua busy kan? Nak uruskan anak, suami, rumah, bisnes, diri sendiri, blablabla...
Jadi Cik D cadangkan bancuh segelas ESP @ Cinch Shake @ Meal Shakes Shaklee.
Mudah, pantas, lazat dan berkhasiat!
Memang PERFECT 10 lah!

Tapi protein ESP bukan dari kacang dal ye.
Satu canister ESP (850 g) dihasilkan daripada 30 kg soya non-GMO yang berkualiti tinggi.
30 kg tau dalam setiap 850 gram.
Bayangkanlah betapa halus serbuk ESP tu. Patutlah yang konsisten minum jadi gebu tulus halus mulus hehehe...
Okey tu ja nak kongsi pagi ni. Jangan risau dah pasni setiap pagi mana nak dapat sumber protin. Pastikan ada ESP, Cinch Shakes pelbagai perisa dan Meal Shake kat dapur rumah anda!
Kalau belom ada, meh order sini.
POSTAGE CIK D BELANJA smile emoticon


017-349 0890
017-349 0890
017-349 0890
017-349 0890
Copyright© All Rights Reserved Stall Shaklee Cik D