Doktor suruh buang rahim :((

Assalamualaikum :)


Meh share cerita Puan Fawiza yang berusaha mengubati sakitnya dengan Shaklee dan dengan izin Allah SWT, usahanya diperkenan, doanya dimakbulkan dan kesihatannya dipulihkan.


Puan Fawiza ni mula berkenalan dengan vitamin-vitamin Shaklee ni pada Februari 2013 atas alasan  periodyang tak pernah teratur sebab menghidap PCOS & Endometrial Hyperplasia serta sistem imunisasi badan yang lemah. Beliau asyik keluar masuk spital je sampai katanya boss pon dah naik menyampah! Lagi satu, beliau bukan penggemar buah-buahan.

Puan Fawiza ni pernah under pre-cancer treatment sejak 2010.
First time buat D&C (2009, berusia 30 tahun) kat Pusat Rawatan Islam Az Zahra, doctor cakap 60% drpd sampel dinding rahimnya ada tanda-tanda kanser yg aktif.
The experience was so bad, she cried all her way back from the clinic, refused to meet her client sebab mata dah bengkak2 menangis sampai tahap nak bagitau suami pun takut…She took 3 days to reveal the secret to her hubby!

Then, doctor referred her ke HUKM Specialist dan bermulalah new episode of her life…
Oh sedih sangat cerita ni sampai Cik D terskipping Amsterdam y'alls!

Puan Fawiza terpaksa bergantung kepada pills selama setahun. Ada perubahan positif tapi dia tak tahan nak lalui hidup dgn pills tu.
Rambut gugur...
Emosi tak stabil...
Asyik nak marahhhhh jer...
Yang paling sedih, dia xde nafsu langsung nak bersama suami.
Suami selalu jadi tempat lepas kan geram sampai si suami request ubat lain nak ganti ubat yg beliau tgh consumed tu.
Doktor sampai umpamakan beliau macam the walking deads tu...
Ha... Sape tengok cite tuh????

Sepanjang treatment di HUKM sampai December 2013, beliau dah buat D&C 4 kali.
Ada 1 tahun tu sampai buat D&C 2 kali.
Penat... Letih… semua ada.
Tapi untuk sihat, ditabahkan jua…
kesian kan suami dan keluarga mertua sbb xder cucu lagi
time tu Puan Fawiza ni hanya motivate diri sendiri dengan 1 ayat ni je…
ALLAH SAYANG AKU... SEBAB TU DIA UJI AKU...
So she keep fighting walaupun doctor kata peluang terlampau tipis sampai tahap doktor nasihatkan mereka ambil je anak angkat supaya rahim tu boleh dibuang!
Hmmm... Cik D taip ni pon meremang rasa wei...

Then, she started membaca blog2 dan cara2 nk rawat penyakit ni
Then, Allah lorongkan hati saya untuk mencuba vitamin2 Shaklee ni
Sebab yang paling utama vitamin2 Shaklee ni SEMULAJADI; bebas daripada bahan kimia. 

Sebenarnya Puan Fawiza ada juga mintak second opinion dan mula buat treatment dgn Dr Hamid Arsat pada March 2014 sambil2 terukan makan Shaklee.
Antara produk yang diambil:
B-Complex
GLA
Omega Guard
Vitamin C
Vitalea

Period paling lama pernah dtg sepanjang hidup beliau was sepanjang EMPAT BULAN!
Tapi positively, beliau anggap itu nikmat Allah
Dia uji dengan dugaan yang rasanya mana2 isteri pun akan rasa very down sebab xmampu nk menunaikan tanggungjawab sebagai seorg isteri.

Tapi Allah Maha Mengasihi
Dia anugerahkan Puan Fawiza ni suami yang tak pernah mengeluh walaupun semua kerja rumah dia yang buat, yang terima isteri seadanya & selalu cakap setiap penyakit yg Allah turunkan pasti ada penawarnya, cuma kita belum jumpa.
Supportive sangat!

Namun, Allah uji sekali lagi.
Januari 2015 hari tu beliau pengsan lagi sebab period yang terlampau banyak…xpernah2 dalam tempoh 20 tahun (period sejak umur 15) dia pengsan walaupun darah period banyak dan berketul2 keluar. 
Bukan sekali tapi 3 kali pengsan sampai terpaksa ambulan jemput la ke spital
8 hari kat spital, buat X-ray, abdomen CT Scan dan D&C sebab doctor nk tengok kalau2 simptom2 lama berulang kembali dan menganggu organ2 lain.

Alhamdulillah, pada 14 Januari 2015 baru dapat tahu rupa2nya endometrium@uterus beliau negative for malignancy or hyperplasia… 
Cuma diklassifikasikan sebagai ‘endometriumpolyps with hormone  changes’. Dalam ertikata lain, just masalah hormone aja…syukur sangat2.
Dengan izin Allah SWT dan rahmatNya, Pn Fawiza semakin sihat dan sembuh
Tambahan pulak skrg dah start ambik Vivix sebagai tonik ajaib hehehe



Semoga tahun ini menjanjikan permulaan yang baik dan penutup yang penuh bahagia dgn rahmat Allah buat beliau dan suami; serta kita semua. Insya-Allah…
Jangan sesekali berputus asa mengubati penyakit sendiri.
Itu kan amanah Allah kepada kita :)

So kalau nak cuba-cuba tonik ajaib Shaklee dan supplemen2 lain, meh contact saya ye.
Postage saya BELANJA, jangan risau :) Dan berita baiknya, sehingga Oktober, sebarang pendaftaran dengan pembelian satu atau lebih produk shaklee, akan dapat sebotol Vitalea PERCUMA. Harga sebotol tu RM94.10 tau. Jauh lebih mahal berbanding yuran keahlian seumur hidup tu hehe...

Love,
Cik D
017-349 0890

Credit to PUAN FAWIZA for sharing her story... 
Semoga bermanfaat untuk semua wanita di luar sana!
Copyright© All Rights Reserved Stall Shaklee Cik D