Hmmm makanan ORGANIK & SEGAR pon boleh menyebabkan KANSER...

Assalamualaikum :)

Haa... Cuba jawab soalan Cik D tu.
Kenapa perlu guna penapis air?


Dalam sehari, berapa banyak air yang korang hirup masuk ke dalam badan korang?
Yang makan Shaklee beli ngan Cik D, biasanya dinasihatkan mengambil air mengikut berat badan iaitu 1 L bagi setiap 25 kg berat. Extrakanlah sikit pasal makan makanan tambahan berupa vitamin kan...

Dalam sehari jugak, berapa banyak kali korang makan, menternak lelemak dalam badan tu?
Berkali-kali kan nak-nak pulak kalau ade pulak yang belanja makan... Haishhh... Makanan paling sedap seantareo dunia ni makan free la ye dak?
Keknye, korang tau tak yg nutrien fitokimia anti-kanser dan anti-penyakit semulajadi yang paling berharga yang biasanya ditemui dalam makanan, sekarang ni didapati boleh pulak menyebabkan kanser kalau dicampurkan dengan air paip berklorin
Kes ni termasuk juga pengambilan makanan yang biasa mcm soya, buah, sayur, teh, apatah lagi kalau korang telan ubat kimia spital bg tuh...


Satu kajian oleh saintis Jepun pun dah menetapkan bahawa bahan-bahan organik akan bertindak balas apabila terdedah kepada air paip berklorin dan boleh membentuk sebatian berbahaya penyebab kanser dinamakan MX (mutagen tidak diketahui). 
Sama la ni macam penyebab kanser yg terkenal dan lebih mudah dikesan iaitu THMs (trihalometana).


Kajian saintis di Finland pulak menetapkan bahawa MX adalah 170 kali ganda lebih berbahaya berbanding produk sampingan lain.
MX ni diketahui toksik akibat pengklorinan, dan telah dibuktikan dalam kajian makmal boleh merosakkan kelenjar tiroid serta menyebabkan tumor kanser.


Sebenarnya bahan-bahan organik ni tak salah...
Bahan-bahan organik kan terbukti sangat bermanfaat?
Bermanfaat la jika dan hanya jika digabungkan dengan air minuman yang bersih...

So... Klorin yang salah! Eh??? Hahaha
Betul lah sebab campuran klorin tu yang menukarkan bahan-bahan organik kepada bahan merbahaya seperti THMs dan MX tadi.
Ejen penyebab kanser yang terhasil adalah sangat toksik tapi dalam jumlah yang sangat kecil dan sangat sukar dikesan.
Sikit je klorin diperlukan pun untuk menghasilkan bahan toksin itu.
Tapi dah kalau korang minum 3L air berklorin sehari????
Huhuhuuuu...
Bukan makanan organik je, makanan segar pon bertindak balas terhadap air paip berklorin yang kita gunakan untuk memasak makanan dan mewujudkan toksin.
Korang suka makan seafood segar kannn???

Well, fine fine fine! Klorin pada dasarnya berjaya menghapuskan risiko penyakit bawaan air.
Tapi korang tu memang seriously ke berjaya menghapuskan atau mengurangkan sebanyak mungkin klorin dalam makanan & minuman korang?

Sekarang ni most of d people gunakan sistem penapis domestik yg letak kat sumber utama air sebelum memasuki rumah.
General sangat, pastu disebabkan benda2 tu besar, tak tercuci maka setahun dua terbiar gitu dan assumed air yg dimakan diminum tak de klorin.

Well, cuba korang try test guna Get Clean Water Pitcher ni dulu.
Then, beli chlorin test kit & cek aras klorin dia pulak.
Selamat tak compare dengan pong tapis besar kat tepi porch tu?
Heheheheh :P


Hmm... Lagi satu tentang harga.
Why pay thousands to fight chlorin sehangkan ade penapis yang way tooo cheaper?
Meh je la beli GCWP ni ngan Cik D...

Murah wei... RM460 je, tiga angka!
Tapi korang bukan akan dapat GCWP je...
Cik D bagi benda lain sekali, token a.k.a omputeh sebut HADIAH ISTIMEWA.
Meh lekaih hubungi sekarang!

017-349 0890
017-349 0890
017-349 0890
017-349 0890
017-349 0890


Copyright© All Rights Reserved Stall Shaklee Cik D