A tale of two SLIMMING sets...

Assalamualaikum :)

OK hari ini Cik D nak buat sedikit perbandingan dua SET KURUS. 
Well, sebenarnya kita-kita ni boleh je kurus secara semulajadi.
Tapi mampu ke nak amalkan kalori defisit beserta senaman?
Mostly orang sekarang menjalani gaya hidup yang tak sesuai nak kurus/diet secara sihat tu akibat kekangan masa dan kekangan kekentalan hati hahaha
Sebab tu la kita0kita ni kebanyakannya memilih untuk mendapatkan sedikit 'bantuan' untuk kurus secara sihat iaitu dengan pengambilan supplement.

Cik D pernah mengambil Herbalife dan teramatlah faham logik di sebaliknya.
Cik D berjaya mengurangkan berat sebanyak 11 kilogram dalam masa 3 bulan...
Tetapi dengan control pemakanan!
Produk Herbalife ni konsepnya ganti makanan dengan makanan tambahan yang tinggi protein tapi rendah kalori.
Lepas tu dia tingkatkan metabolisma dengan tea mix.
Kalau dapat mengawal keinginan terhadap makanan berkarbohidrat, berat akan dapat dinyahkan dengan jayanya.
Kira kalorie intake tu cukup-cukup je sehari... Lalu bisa kurus... Gitu!


Berbeza dengan Shaklee yang mengamalkan weight loss principal menurunkan berat badan dengan detox-bakar-kekalkan muscle tanpa perlu replace normal meal.\
Maksudnya makan macam biasa tapi kalori intake kena jaga la.
ESP Shaklee bukan produk untuk turunkan berat badan.
Cinch Shake yang merupakan produk yang dicipta untuk tujuan itu.
Cinch Shake tu diformulakan untuk berupaya mengekalkan otot semasa penurunan berat badan.
Cinch Tea tu pulak fungsinya untuk membekalkan tenaga sepanjang kita menjalani diet sihat tu.

Lepas tu Shaklee ni takde plan-plan atau step-step.
Herbalife tu kalau nak efektif then kena follow langkah demi langkah which Cik D tak disiplin hehe
End up bila dan dapat berat yang normal tu, Cik D menten dgn tea mix je dlm sebulan sebelum segalanya ku lupakan.
Teruk sangaddd!

Tapi dari segi harganya takde lah jauh beza pon cuma safe jugak la dalam RM100 lebih kurang...



This post is not to compare sebab both products ada kebaikan masing-masing.
And Cik D bersyukur sebab mampu turunkan berat badan (yang sangat banyak) selepas makan Herbalife dulu.

And last but not least, lebih kurang 6 tahun dulu Cik D cuma pengguna Herbalife je, tidak menjadi ahli mahupun pengedarnya...
Kali ni Cik D merupakan pengguna dan pengedar Shaklee yang sah.
Jadi kalau sesape nak try produk Shaklee ni boleh hubungi Cik D sekarang ye :)
SMS/WA je 017-349 0890

Kalau nak harga murah, jom join ahli hehehe..

Copyright© All Rights Reserved Stall Shaklee Cik D