10 petua untuk menurunkan darah tinggi

Assalamualaikum :)

Korang rasa, kan... kenapa orang kena penyakit darah tinggi ni? Alah, omputeh panggil high blood pressure. Ha kenapa? Kenapa?
Tekanan darah tinggi selalunya ada dua punca utama: cara pemakanan dan tekanan emosi. Ececeh... Tekanan emosi katenye... Naik BP Cik D dengau haha
Kalau kan, antara tanda-tanda berikut muncul dalam hidup korang, haaa.... Ade potensi la tu... (1) Sakit kepala terutama ketika bangun dari tidur. (2) Telinga berdengung. (3) Kerap pening2. (4) Gangguan penglihatan. hah amacam? Kau hado?
Tapi jangan risau... Setiap penyakit ada ubatnya... Cewah! Eh, betul maaa... Jadi meh sini Cik D share petua untuk menurunkan tekanan darah tinggi.
1. Minum air rebusan taugeh seminggu sekali. Air dan taugeh hendaklah sama banyak nisbahnya. Fuh... Tak mampu ye yang ni pasal Cik D punya moto hidup "suka sengeh, kuat nengeh, tak makan taugeh" kahkahkah
2. Rebus beberapa helai daun pandan wangi dengan dua gelas air. Biarkan hingga tinggal setengah gelas sahaja. Amalkan minum setiap pagi dan petang. Ok this one should be ok. Waaaangi je... 
3. Makan 3 ulas bawang putih mentah. Jika tidak tahan baunya, bolehlah direbus. Jika tak tahan juga, silalah makan Shaklee Garlic Complex ye :) Sebiji hanya berharga 80 sen je... Sebotol ada 60 biji untuk kegunaan selama 2 bulan.


4. Parut kunyit sebesar ibu jari. Perah airnya dan tambah dua sudu madu. Minum ramuan ini setiap pagi dan petang. Hmm terbaik! Macam orang dalam pantang ye untuk kecutkan rahim hehe... Cik D pantang tak minum ni, makan Shaklee Alfalfa Complex je. T___T
5. Makan biji buah peria. Ni pon den tak lalu.. Pahittt!!!
6. Minum air rebusan pokok hempedu bumi pokok cerita. Ni pon den tak lalu...
7. Minum air rebusan daun pokok ati-ati. Erkkk... Pokok ati-ati ni, mak UA bikin rondang. Sodappp...
8. Jadikan pucuk pokok pala sebagai ulaman. Ni Cik D tak mampu pasal tak makan ulam...
9. Minum air rebusan pokok dukung anak. Ni memang ayah cik D pon bg petua camni kat kekawan..
10. Untuk ibu-ibu yang mengandung yang mengalami tekanan darah tinggi, minumlah air kembang semangkuk atau biji selasih dicampur dengan air suam atau air sirap.
Hmmm... Cik D ni idok le ade high BP, I suffer low BP instead hehehe. tapi ape salahnya... Cubalah dulu. Tak salah berusaha. Kalau Allah nak, InsyaAllah tekanan darah menurun. Selamat mencuba ye!
Bagi yang nak dapatkan set darah tinggi Shaklee tu, Cik D boleh dihubungi di talian berikut
SMS/WA 017-349 0890 | bpnuruladila@gmail.com
Copyright© All Rights Reserved Stall Shaklee Cik D