Muntah... Muntah... Muntah... Ooo mengandung ker???

Assalamualaikum :)

Nak tanya korang je ni... Waktu awal mengandung tu korang morning sickness teruk tak?
Cik D dulu waktu ZA#1 ok je siang tapi... Start kol 5 petang tu uuuuhaiii kemain melepeknye.

Kena pulak elok tang bulan puasa. 
Terbaik!!
Berbuka tak boleh makan, sahur pon makan dia keluar balik huhu
Sampai Cik D yang low blood pressure ni jadi makin low lah bacaan tekanan darahnya!
Waktu tu belum jumpa Shaklee lagi...
Lama dah cerita tu, 4 tahun lepas.

ZA#2 pulak alhamdulillah elok sikit tak seteruk kakak.

Masa tu pon dah start makan Shaklee ni.
Jual je beluh hehe

So hari ni meh share sikit tips untuk ibu-ibu mengurangkan masalah morning sickness.

Sarapan sebaik bangun tidur
Hehehe... Takyah lah pi gosok gigi dulu untuk elakkan muntah kuning tu.

Ni memang diakui oleh makcik Cik D sendiri.
Celik mata pergi lah makan dulu sekeping dua roti atau biskut buat alas perut.
InshaaAllah takdalah mulakan hari dengan uwek-uwek...

Kerapkan makan
Makan dengan kerap tapi dalam kuantiti yang sedikit. 

Tujuannya supaya perut tak kosong atau masuk angin.
Cari nahas namanya tu! 
Kalau dah masuk angin, anda makan yang lain 80% akan muntah...

Makan supplemen yang sesuai pada waktu yang sesuai
Sesetengah orang ni lebih kerap muntah selepas makan supplemen pada waktu pagi.

So, ubah lah jadual tu jadual kepada sebelum tidur.
Sonang yo, yang penting makan!
Untuk baby kita jugak, kan?

Ambil kalsium secukupnya
Kenapa kalsium?

1. Membantu mengurangkan masalah kejang kaki
2. Membantu otot lebih relax
3. Mengurangkan masalah gastrik

Ok then yang ni suggestion supplemen untuk kurangkan masalah morningsickness mommies tu...



Ni untuk mak-mak a.k.a Vita-C dewasa...
Kalau nak yang rasa sedap sikit, makan yang kanak-kanak punya, tapi 5 bijik la, baru setara dgn yg mak punya.
Ok?



cara kurangkan morning sickness
Tapi jgn sederap 5 bijik telannya.
Bila rasa loya, kunyah 1 biji.
Masam-masam gitu.
So tak payah dah makan asam yang totally not healthy kan. 

cara kurangkan morning sickness
Ni pulak pil kalsium Shaklee yang terrrrmahsyur.
Ostematrix hehe
Takda kejang-kejang kaki, takda sakit-sakit badan yang yang pasti takda sembelit.

cara kurangkan morning sickness
Peppermint Ginger pulak boleh mengurangkan masalah angin dalam badan.
Dan pastinya mengurangkan masalah loya dan morning sickness.
Wajib ada untuk semua ibu hamil.

Aik...

Dah rasa loya baca entry Cik D?
Ok lah ok lah stop sekarang.


Kalau nak dapatkan suppelemen Shaklee atau nak exclusive consultation dari Cik D, SMS/WA je.
017 349 0890 :)
Copyright© All Rights Reserved Stall Shaklee Cik D