"Demam denggi tiada ubat!" Sape cakap???




Kita kan, kalau nak cepat sembuh dari demam denggi ni, minumlah air bebanyak.
Terutamanya air isotonik (isotonic drink) atau Shaklee punya tu namanya Performance Drinks.
Itulah ubatnya...

Ni pengalaman Cik D la.
Hujung tahun lepas I ols kena denggi berdarah U ols...
Yang saspender tu... Cik D ni kan ke sakit...
Jadi doktor tak boleh nak pastikan Cik D ni sakit sebab sakit tu ke atau sakit lain ke hape...
Sampaikan tahap satu hari tu kol 10 UA bawak Cik D sekali angkut anak-anak g ambik pain killer injection. Tak ok!

Kol 4 petang, Cik D makan painkiller sebijik. Ok, Selama Cik D sakit terlantar tu, memang xde makan painkiller ye sebab Cik D kan BF si ZA#2. Tu la first time in life Cik D makan pain killer.
Lagi haru, tak elok ko... Makan sebijik lagi kol 8 malam dan end up makan kol 3 pagi last piece baru boleh tido.
Masa tu rasa macam seluruh tulang temulang ni bagai nak luruh.
Kitorang sefamily pon ingatkan sebab saraf Cik D dah maki teruk.

Esoknya Cik D memang dah takleh jalan.
Berdiri je dah rasa nak luruh lutut, tersembam.
Malam tu start timbul bintik-bintik darah kat kaki.
Mak Cik D a.k.a. Opah The ZAs dah gelabah gile dah.
Malam tu jugak paksa UA bawak Cik D gi klinik.
Rupanya... Denggi berdarah ko!!!

The week before tu Cik D dah heavy period. << petanda la tu
Padan la bila kat wad kecemasan tu doktor dok tanya pasal period je.
Rupa-rupanyan period tu pon boleh menunjukkan tanda-tanda denggi berdarah.
Heavy & lebih lama/panjang dari regular circle.

Pastu bintik-bintik darah yang Opah ingatkan saraf Cik D dah parah tu, pon tanda denggi berdarah.
Sampaikan restricted la takleh gosok gigi, takleh korek idong, takleh menggaru even takleh pam susu.
Kau mampu? Bengkak susu sampai takleh angkat ketiak I olsss hari tu.
Nanges!

Tapi Cik D keep on drinking isotonic drinks.
Berbotol-botol.
Sup ketam pon tibai.
Air masak suam yang spital sediakan pon ku tibai.
Natijahnya, check in satu hari dua malam je kat spital.
Lopeh tu Cik D bebas denggi.
Alhamdulillah...

Allah lanjutkan usia Cik D nak jaga The ZAs tu lagi.
Nak jual Shaklee kat korang banyak-banyak lagi.
So, sape-sape yang rasa dah hampir dehidrated ke, mcm ade tanda-tanda demam denggi ke...
Nak Performance Drink tak?
Contact Cik D ye.
SMS/WA 017 349 0890
Copyright© All Rights Reserved Stall Shaklee Cik D